Kello 9:19. Sää: 24c, utuisaa pilvisyyttä, viilentävä tuuli

Saarellaolo tuntuu nyt ahtaalta. Tekisi mieli singahtaa jonnekin. Ehkä johtuu osin siitä, että nukuin vähän huonosti. Soitin myöhään - iso syntetisaattori-improvisaatio - ehkä se virkisti jotenkin. Kuumuuden vuoksi täytyi pitää ikkunoita ja parvekkeen ovea auki - Lauttasaarentietä vinkuvat hälytysajoneuvot herättivät muutaman kerran. 

Mitä tehdä tänään?  Voiko täällä tehdä muuta kuin 'olla'? Tietenkin sisällä voi soittaa ja maalata, lukea, kirjoittaa ja siivotakin pitäisi - mutta onko tarkoittaako 'tekeminen' minulle jonkinlaista hyppyä toisaanne? Varsinkin näin kuumalla ilmalla. Jos sataisi voisi olla rauhallisemmin sisällä.

Haa - päivä ainakin osittain pelastettu. Roskia viedessäni löysin 60*80cm capa-levyn (eli valokuvalevyn, jonka toiselle puolelle voi maalata)! En olisi muuten uskaltanut noin isoa työtä edes suunnitella - toisaalta hirmuinen 'tyhjän kankaan' haaste iskee. Mikä voi olla ison taulun aihe?

 

Piikkilanka-aita, jonka takana kajastaa Helsinki (kuva oudosti vain 'thumpnail', en saanut isommaksi tähän).

 

 

Päivän jännitysnäytelmä: Olin kaupassa kun kaksi rippijuhliinsa menossa olevaa poikaa ostivat evästä. Toiselta tippui kolmioleipäpaketti lattialle, ja hän ei nostanut sitä, vaan potkaisi pois tieltä. Minäpä tuijotin tuimasti ja murahdin: "Olisi ollut parempi nostaa se paketti". Poikapa punastui ja meni nostamaan! Kyllä on rippikoululla vielä tehoa;) Hassua, että ilman tätä tapausta olisin ehkä yrittänyt pummia pojilta 20c, koska olin ilman lompakkoa liikkeellä ja taskunpohjalta löytyneistä kolikoista ei riittänyt rahaa kuin 'Hiillos-grillimakkaraan' hinkumani Kabanossin sijasta (?!). Olisi ehkä pitänyt murahduksen jälkeen lisätä: 'ja saisinkos sitten vielä 20c'.

 

Kello 19:22

Iltapäivä sujui yllättävän lounasvieraan, teknomusiikin opetuksen, pyöränhuollon, päiväunien ja pyöräilyn tiimellyksessä. Löysin pyöräillessä uusia paikkoja ja reittejä, mm. tammilehdon ja Kirkon takana olevan mäen. Kirkon kellotorniin (korkea)  veivät myös jännät portaat, mutta sinne vievä ovi oli kiinni.