Kello 10:46, sää 24c, aurinkoista

Suklaakorpun virkistämänä ja varustettuna kameralla ja hurjalla määrällä varapattereita lähdin nousemaan kohti keittiöni ikkunasta näkyvää vuorta Retkestä tuli yllättävän antoisa...

 

 

Vuorella sijaitsee myös vesitorni.

Lähdin nousemaan vuorelle sinne vievää hyväkuntoista tietä pitkin. Yllättäen havaitsin, että asuntoani vastapäätä (n. 40 metrin päässä) on Avoin Taidekoulu - siellä pystyy ehkä syksyllä käymään piirtämässä mallia.

Ohitin kiintoisan luolan ja sinne vievän hyvin kivetyn luiskan (kuva alla).

 

Ilmeisesti roomalaisten kiveämä tie vie luolaan kaivettuun tunneliin.

 Reitti kiemurteli ylöspäin, mutta matka oli yllättävän lyhyt. Arvioisin aikaa kuluneen tähän mennessä n. 6 minuuttia. Rupesin pohtimaan tämän vuoren mahdollisuuksia ns. 'lähikävelykohteena'.

Vesitorni - en vielä tässä vaiheessa tiennyt mitä yllätyksiä sillä oli tarjottavanaan

 Päästyäni vesitorin juurelle huomasin jotain yllättävää. Minua ei yllättänyt ainoastaan sen suuruus ja sen luoma pilvenkaltainen varjo. Erityisesti häkellyttävää oli sen pinnassa kirkkaina näkyvät kaksi ovaalinmuotoista lähestulkoon kadmiuminkeltaista valo-ilmentymää. Otin oitis kuvan ja onnekseni uuttukyyhky ilmestyi oksalle toimimaan roolistaan tietämättömänä mittakeppinä.

Uskomaton valo/väri-ilmiö vesitornin kyljessä. Etualalla uuttukyyhky antamassa mittakaavaa.

Tämän näyn hämmentämänä jatkoin matkaa ja yllätyin huomatessani muutoin puhtailla kallioilla ammoin tehdyn merkinnän erään suuren kiven alareunassa. Kirjoituksen sijainnista pystyin päättelemään, että sen on voinut tehdä vain n. 80cm mittainen henkilö, kukaan muu ei tuohon kohtaan siirtolohkareen viettävän sivun alle ole voinut päästä.

 

 

Erinomaisen pieni roomalainen oli onnistunut kirjoittamaan 'emmuu heavy metal' siirtolohkareen alakanttiin.

 

Palatessani takaisin tarkastin ovaali-ilmiöitä uudelleen. Ne olivat siirtyneet! Tämä heikensi aiemman maalihypoteesin validiteettiä occamin partaveitsen sivalluksella: oli tuskin uskottavaa, että tänä aikana joku olisi käynyt peittämässä edelliset läikät ja maalannut uudet vähän matkan päähän.

 

Väri/valo-ilmiö oli liikkunut vesitornin pinnassa. Valitettavasti mittakaavauuttukyyhky oli poistunut.

 

Kaikenkaikkiaan retki oli erinomaisen onnistunut ja yllätyksellinen. Valtavat kalliot vuorella, näköalat ja ennenkaikkiea valo/väri-ilmiöt vesitornin kupeessa saivat minut vakuuttuneeksi, että tällä saarella on rajattomasti yllätyksiä tarjottavanaan.